puh. 09 - 4289 0048

hairglamour@hiustenpidennykset.com

 

Hiustenpidennyksen kultaiset hoitosäännöt

Miksi jotkin hiustenpidennykset muuttuvat kuiviksi ja karheiksi muutaman pesun jälkeen?
Yksinkertainen vastaus on vääränlaiset pesu- ja hoitotuotteet, liian usein tehtävä pesu ja liiallinen lämmön käyttö. Nämä johtavat väistämättä kosteusvajeeseen ja tuloksena ovat kuivat ja elottomat hiukset. Omat hiukset ja iho saavat kosteutta myös sisäisesti nautittujen ravinteiden kautta mutta hiustenpidennyksiin ne eivät ulotu. Näin ollen oikeaoppinen hiustenpidennysten hoito on kaiken A ja O.

Hiuksia ei tulisi pestä kuin kaksi kertaa viikossa. Shampoita jotka sisältävät sulffaatteja, formaldehydia, isopropyl-alkoholia tai propyleeniglykolia tulee välttää sillä nämä ovat vahvoja kemikaaleja jotka jatkuvasti käytettynä kuivattavat ja vahingoittavat myös omia hiuksia. Lähes kaikki shampoiden likaa ja rasvaa liottavat aineet sisältävät sulffaatteja, yleisimpänä: sodium laurel / laureth-sulfaatti. Sulffaatittomia shampoita on kuitenkin markkinoilla jo jonkin verran, joten onneksi vaihtoehtoja löytyy.

Hoitoainetta tulee käyttää myös jokaisen pesun jälkeen, sillä shampoo avaa hiussuomuja joka johtaa hiusten pörröisyyteen ja takkuuntumiseen. Hoitoaine sulkee hiussuomuja silottaen hiusta. Hiuksia ei tulisi pestä liian kuumalla vedellä, 40 astetta riittää. Kylmällä vedellä huuhtelu lopuksi lisää hiusten kiiltoa.

Luonnonöljyt ovat paras lisäkosteuden antaja. Kookos- tai manteliöljy ovat parhaat vaihtoehdot. Pari pisaraa kosteisiin pyyhekuiviin hiuksiin tekee niille ihmeitä. Vaihtoehtona voi tehdä öljyhoidon pituuksiin ennen pesua. Tällöin hiuksiin laitetaan öljyä runsaammin, annetaan vaikuttaa mahdollisimman pitkään, jopa yön yli, jonka jälkeen hiukset pestään normaalisti. Tulee huomioida ettei öljyhoitoa tule tehdä, jos hiuksissa on muotoilutuotteita tai runsaati silikonia sisältäviä seerumeita, sillä nämä ehkäisevät öljyjen imeytymisen hiuksiin ja voivat edesauttaa takkuuntumista. Hiukset tulisi tällöin ensin pestä ja laittaa öljy kosteisiin, pyyhekuiviin hiuksiin, antaa vaikuttaa esim. puoli tuntia ja pestä normaalisti pois.

Hiusten suojaamatta jättäminen saunoessa sekä hiusten kastelu uima-/porealtaissa tai merivedessä voi pilata hiukset lopullisesti, jolloin ainut vaihtoehto pidennyksen käyttäjälle on vaihtaa uudet hiukset tilalle. Kannattaa muistaa että kloorit ym. kemikaalit joita uima- sekä porealtaissa käytetään syövyttää myös omia hiuksia. Ne tuhoavat hiuksen rakennetta, jota on vaurion tapahduttua vaikea paikata, eli uidessa tulee käyttää uimalakkia tai pitää hiukset päälaella kuivana nutturalla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*